Bilden...

Den här dagen skulle man sova ut tänkte man. Stod och stampade i morse efter arbetet för att få komma in i duschen där min vapendragare stod en bra stund mer än brukligt. Så härligt att ta en dusch efter att ha varit igång i 24 timmar. Känslan är svår att beskriva, man vill inte sluta duscha helt enkelt. Har fått lite mer klarhet i varför det gick som det gick igår. Nu vet jag iaf vad jag ska satsa på tills nästa gång. Hålla in svängarna helt enkelt.
Gick upp vid 1630 idag, mår inget bra alls. Men man får skylla sig själv när man är igång som man är. Kämpar in i det sista och varken äter eller sover ordentligt. Om det var värt det? Helt klart! En riktigt trevlig dag och bra stämning bland folket. Vädret gav ju en bränna med så man ska inte klaga. Its fantastic!

Till helgen ska jag ut har jag bestämt, var hur och när har jag ingen aning om. Men ut det ska jag. Träffa lite nytt folk förhoppningsvis, fest före kanske, frågan är bara var? Lugnt en hel vecka tills dess.

Bestämde med min ex paraplyflicka att vi ska ta en plåtning ihop med bilen någon dag. En härlig kontrast där det strikta prydliga möter den slitna och nergångna. Kavaj på henne och min bil lite dassig och dammig. Perfekt.
Graffit i bakgrunden eller någon hitech modern byggnad kanske? Vi får se vad som händer.
Grid girls för 2010 säsong sökes föresten nu när vi ändå pratar om det.

Dags att lägga in lite bilder tycker jag

Från gårdagens tävling. Bitchen och jag som ett gemensamt helvete. Enjoy


Den utmattade kroppen...

En hel vecka flöt förbi med rödsprängda ögon och huvudvärk. Men för omväxlings skull blev jag klar i god tid. 6 timmar före avfärd stod bilen på transporten färdig för avfärd. Så god marginal har jag eller rättare sagt vi aldrig haft. 1,5 vecka att bygga om en hel ljudanläggning innan vallåkra träffen, från 2 sits till 4 sits? 1 timme innan dom öppnade skruvade jag i sista skruven och begav mig dit. Året efter, stressmeckade så mycket för att kunna köra uppvisning på vallåkra. Slängde med våldsam kraft verktygen i golvet klockan nio på morgonen och körde hem och sov 24 timmar.  Men den här gången? 6 timmar före var allt klart. Härlig känsla.

Var en helt underbar dag förutom att tröttheten var påtaglig. Tog ett tag att vänja sig vid bilen och banan men det blev bättre och bättre. 3 repan i kvalet gav kopplingen upp. Det är inte så kul att ligga enbart i 2ans växel och försöka köra brett på varvstoppen banan runt utan att kopplingen skulle slira. Gick vidare och 10 minuters stressmeck senare gick bilen som en dröm. Bitchen och jag som ett gemensamt helvete. Fick bra med beröm för min fina körning i andra kvalet. In med bilen i depån för att se resten köra. Däckskrik och en bil som går på fel håll PANG rakt in i däcken. Efter en 20 minuters sanering körde övriga klart. Sen står man där framför högtalarna helt hundra på att man gått vidare. Tjoff där rök en av dom bättre förarna och alla tappade hakan tjoff där rök jag och alla tappade hakan! Bilen som placerade sig i däckhögen gick ju givetvis vidare. Rätt bra när en av domarna har byggt bil åt det teamet. Nä domsluten idag borde kastas i papperskorgen och eldas upp. Rätt förare vann dock allt.

Var i övrigt en fantastisk dag, jag är hel nöjd, eller rättare sagt jag blev helnöjd med körningen och bilen känns verkligen helt rätt just nu. Lite finjusteringar kvar och en svetsad diff så är vi tillbaka på noll men men bara att lära sig hur beteendet kommer bli då.

Måndagen ska bli en bilfridag tänkte jag. Sen är det på det igen. En gammal jänkebil ska titta in i ladan och den ska vi få liv i. 3 veckor tills nästa körning för min del och biltransporten måste byggas om. Livet är fantastiskt!

Ensamheten börjar kännas av nu, måste ut och träffa folk, festa till helgen kanske? Låter som en plan.
Nä nu ska jag sluta vara tråkig här och fortsätta med mina projekt.


Tävlingsnerver...

Nu har pirret börjat, den där nervositeten som ställer alla frågor. Hinner jag? Blir jag klar? Håller det? Ska jag göra så? Hur är dom andra? Spännande. Min första tävling. En lång väntan en dröm som blir sann. Det är ingen stor tävling men min första och det betyder mycket. Även om jag har en grym tävlingsinstinkt och har vunnit mycket med hjälp av psyket så fungerar det inte riktigt med den här sporten. Det gäller att behålla lugnet och möta var ny kurva med respekt. Tar man i för mycket går det lätt fel. Gäller att hitta gränsen och sen inte ta sig förbi den.

Blev en lång dag igår med. Efter jobb fick man lämnat in däcken och fälgarna som ska krängas. Jag fick hämtat min diskmaskin som så fint gav mig någon timmes jobb idag med eftersom ingenting passar och man vill ju inte att det ska läcka. Fick med några lådor med. Man har helt enkelt mer skit än man anar. Fick lastat av allt i längan på gården. Tog fram min slipduk och mattade ner resten av lacken på bilen. Maskeringstejpen fick göra sitt idag med. Lite kvar att maskera idag sen är det dags att ta fram sprayburkarna. Oyes. Blir en ruggigt lång dag idag känns det som. Men vill man vara fin får man inte sova mycket ibland.

Sovkompis! Har ni hört det uttrycket mina tre kära läsare? Det verkar som man hittat på något nytt till er. Jag hade en en gång i tiden. Sov enbart ihop, ja vi hittade ju på en hel del till. Film, fika, festa osv. För er singlar som saknar någon bredvid så kan jag bara tipsa om det här. Hitta en sovkompis. Ger så mycket faktiskt. Man slipper känna sig ensam, man får en del trygghet och stärker vänskapsbanden till max.

Nä nu får jag ta och sköta mitt här. Have a nice day


Survival for the fittest...

Det är ju helt klart vid uppbrott som dom där djuriska instinkterna kommer fram. Det är då det gäller att vara snabb i tankarna, ta rätt beslut och det fortare än fort. Allmänt bråk tillhör vardagen. Varför ska det behöva vara så? Alla har vi gränser och min är nådd, sen länge. Hur kan man vara så blind och se vad man gör och hur man beter sig? Jag ser iaf att jag beter mig dåligt men skit ska skit ha! Det är slut på daltandet. Den här björnen är väckt ur sitt idé.

Det händer mycket nu, riktigt mycket. Så här produktiv som jag varit dom senaste dagarna har jag inte varit på månader. Det är så härligt att kunna gå och lägga sig nöjd igen. Okai mitt lilla dagliga gnatti samtal hjälper väl till en hel del. Längesen jag kunde prata så länge i telefon om allt och inget. Sen att man på något sätt känner sig trygg i en person man knappt känner är rätt märkligt. Känns iaf riktigt bra att kunna anförtro sig åt någon på detta sättet igen.

Min träning har det inte blivit mycket av dessvärre, men jag är snart på banan igen. Den här veckan är det dumt att slösa energi på träning när man har så mycket som jag planerat. För ovanlighetens skull är inte planen spräckt än. Den här gången tummas det inte en millimeter. Och som det känns så kommer jag ligga före i planeringen ikväll. Man kanske kan vara relativt ledig på lördagen ändå? Återstår att se.

Idag är det flytta ut ännu mer, har dock inte mycket kvar så man blir kanske klar i morgon? Vi får se. Sen är det fortsättning på nedmattningen av bilen. Maskera hela bilen och eventuellt lägga grund idag. Eller rättare sagt jag ska lägga grund idag. Sen ska man lämna iväg fälgarna så dom får på sig nytt gummi. Kanske skulle handlat ett par R däck? Billigt? Nej! Fäste? JA!

Jag ser framemot denna sommaren...
Hoppas på mycket grillning, mycket stranden, mycket trevligt folk. Denna sommaren ska jag vara ledig. Inga krav och inga måsten...

Helgen...

Ja då har en underbar helg i Polen flutit förbi. Helt fantastiskt väder. Ja eller då inte. Nädå planen blev inställda.
Backup planen var att åka och till Köpenhamn och så gjorde vi. Blåsigt och i blåsten en bitande kyla. Men solen ja den sken. Ett par kalla öl och en tröja blev handlad utanför ströget. Fick sagt hej till min numera halvdanska kusin med. Avslutade med en fantastisk middag på Harrys.


Island, Europas mest hatade Ö just nu!

I lördags tog vi och hämtade ut Bitchen, det käraste jag har. Hon var lite grinig i början efter sin djupa vinterdvala men på slutet var hon tändare än något. Reaktionerna kom direkt om än något svajig. Mycket massa att göra med henne i veckan och oboy your in for a big surprise till helgen.

Söndagen var det åka bil för hela slanten. Först rally i Eslöv sen ny jänkebil till min vapendragare. Fint objekt. Nästan så man blev sugen själv. Jag med en jänke? Ja why not, måste ju ha något att köra rakt fram med också, eller? Nä det får nog räcka att åka med vapendragaren och med lite tur provköra kanske, ja vem vet.

I övrigt känns livet rätt upp och ner just nu.
Jag har fötterna på stabil mark men vet inte var jag ska stå. Vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska göra.
Drömmar? Ja men inom räckhåll. Fast så långt borta. Dom tre V:na. Sweet dreams. Bilder och illusioner.Skräckens hus...

Blev en halv sen natt igår med lite små smakning på whiskey sortimentet i hemmet och en massa fumlande med fingrarna på gitarr hjälte spelet. Rätt så hemskt skoj ibland det där spelet. Sen att jag har takt och tonkänsla som en geckoödla på e är ju en annan femma.

Idag var det dagen D, D som i dental kanske. Ja herregud. Det är nog tur att man är en halv f.d adrenalinjunky annars hade jag aldrig någonsin satt mig i den där stolen hos tandläkaren. Sist jag var där lyckades som borra ett lagom jack i min tunga. Tips från coachen. Ha INTE tungan i vägen för borren. Tungan kan blöda rätt så kraftigt kan jag ju säga. Den här gången var det inga lagningar och inga hål och det gick faktiskt väldans smärtfritt idag. Både på mig och plånboken.

Efter ett par gäspningar och sträckningar fyllde jag bilen med bråte från gamla lägenheten och sorterade ut allt som ska slängas sparas och säljas. Dags för en total utrensning nu. Inte mycket som sparas. Som jag sagt tidigare en ny era en ny tid. 

Avslutade min lediga tid i solen med att busa med lillflickan, prova min sparkdräkt, hjälm och mina beloved DC skor. Oj oj jag längtar tills nästa helg då ska det tävlas för första gången. Jag och Bitchen som ett gememsamt helvete! Fick även hålla lille Sebastian idag, jag tror jag börjar förstå hur tjejer känner sig när dom säger att dom har mamma känslor. Fantastiskt ju.

Take care...Update.
 I morgon är det eller som nu var det dags för Polen. Tack vara ett visst "litet" askmoln som blåser in från Islands "lilla" vulkanutbrott är flygen inställda. Än sålänge är inte vårt flyg inställt men det lär ju bli det. Sånt här känns ju kanske lite trist men backupplanen är redan fixad. Spendera våra polska slottis i Köpenhamn i stället. Man gör det vad det blir till. Vi gör det alltid till det bästa.
Sen förövrigt så... ja det var väl det hela.


Sunshine...

Vilken underbar känsla det var att öppna dörren helt nyvaken och bli smekt försiktigt över kinderna av solens varma strålar. Blev ett par timmar i trädgården i förmiddags med mannen myten legenden och lillflickan. Ringde dit det tunga kavalleriet för en kloklippning med, och som det behövdes. Efter en längre brottningsmatch så var saken fixad. Lillflickan förstod att hon inte skulle kunna komma undan den här gången och lugnade ner sig och lät oss göra det som göras skulle. Desto gladare var hon för köttbullarna som vännen tagit med.

Går i köpes tankarna med, en cabbe. Långt från otrevligt med en sådan i solens sken. Legenden ska ju köpa sig en jänke för att ha något att köra med i sommar och varför skulle inte jag kunna få njuta av något eget för en gångs skull?

Warzawa om två dagar. Tick tack säger biljetten. Men fortfarande ingen ändring, och jag som hoppats så.  Men men det kommer bli hur skoj som helst ändå. Och ja en eller två byggnader får man väl titta på under krypningarna hem till hotellet. 4 stjärnor, det är inte fy skam. Men det är klart hur är polska stjärnor? Återstår att se.

Och snälla ni, jag jobbar eftermiddag så snälla sluta prata grillning med mig.


Bilden...

Tisdag idag. En bra dag, solig och nästintill vindfri. En stilla fika med skratt och glädje. Längtar alltid tills nästa fika på ett underligt vis, är inte riktigt mig själv, kan inte slappna av helt. Är lite halvspänd på ett bra vis, lite pirr i magen finns där allt. Kanske vill satsa på middag? Levande ljus som flammar genom vinglasen? Se ögonen gnistra i det fladdrande ljuset, lovely. Hoppas kan man.

 Bilden jag titt som tätt smygtittar på, kan helt enkelt inte sluta. Den har en sådan utstrålning, skänker en sådan glädje. Så det ska vara. En längtansfull blick full med kärlek. Kanske en underlig beskrivning av en bild men det är så jag uppfattar den.
Jag längtar verkligen efter den egna familjen, liksom bara min att komma hem till efter en hård arbetsdag. Ta emot barnen med öppen famn och pussa sin kära. Känna att man blivit ett med något. Ha något att alltid se framemot. Tiden när den slår om till hemgång.

Nä nu börjar det bli lite poetiskt här tycker jag. Dock inte som min förra blogg. Där överträffade jag mig själv. Valde att starta en ny för det är för mycket förflutet i den gamla och det här är en ny tid, en ny era.


Har så mycket att stå i nu, börjar kännas lite jobbigt men det är bara en månad till sen är man ikapp med allt hoppas jag. Sen är det dags att njuta av sommarens magiska dagar. Polen nu på fredag kommer bli ett trevligt avbrott från vardagen. 

Framtiden är ljus... om det skulle mörkna är det bara att tända..

Pausen...

Då har man tagit sig en paus från livet som det bör vara. Från stan och ut på landet. Definitivt det bästa som kunde hända. Mycket att stå i och mycket att göra men det kommer vara värt slitet. Finns det något som heter evigt tacksam så kommer jag vara det längre. Finns inte många vänner som dig. Tack!
Den busiga lilla krabaten leker livet. Mycket att nosa på och mycket att förstöra, ett par planter uppdragna med rötterna är ju bara kul eller varför inte bita av barken på ett träd? Går bra tills husse ser. Men kul har hon.

Ibland faller livets tärning på lustiga nummer, inte mig emot. Den här rullningen har verkligen fått mig att inse att jag är en ny människa med nya värderingar, dock med samma mål. Hemmakvällar på en egen gård så småningom med grillning och lek i trädgården. Natta barnen och dricka öl i solnedgången. Krypa ner i soffan med familjen framför brasan en regning och blåsig höstdag, ut och bygga snögubbar en fin vinterdag. Känns verkligen som att det är hög tid att börja förverkliga dom drömmarna men jag nöjer mig inte med något halvdant. Den här gången är det varligt fram som gäller och endast det bästa och finaste som är gott nog.

Finns så mycket att skriva om nu men vet inte var sången ska börja.

Polen på fredag, ska bli nice att komma bort lite. Dricka kalla öl i det förhoppningsvis solstänkta Warzawa med vännerna. En plats är kvar på flyget och mitt erbjudande kvarstår...

Mycket att stå i veckan, fika med idioten i morgon, fixa bil och polera tänderna. Får nog bli några timmar övertid på torsdag förmiddag med. Kanske hinner hämta några lådor i gamla lägenheten med, vi får se.


Får bli mer filosofi en annan dag...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0